3e & 4e week Uganda

Lieve mensen,
De tijd gaat hier veel te snel en moet helaas alweer bijna naar huis toe. Mijn 3e week ging er gelukkig wat rustiger aan toe dan de tweede. Maandag en dinsdag in het ziekenhuis mee gedraaid waar je op zich niet zo heel veel kunt doen maar wel kunt leren een meekijken.
Woensdag zijn we naar Ans&Nel geweest, 2 andere volunteers die op project ‘tekera’ zitten. Een hele rit van 45 min met de boda boda (veel gebruikt vervoersmiddel hier, soort van motor). Dit is een project wat bestaat uit een kleine kliniek waar ze medische handelingen doen en een school. Ontzettende leuke dag gehad met deze 2 lieve schatten.
Donderdag weer eenmalig op outreach geweest wat een zeer drukke dag was. Ruim 160 mensen getest waarvan 9 positief, wat hier een zeer redelijke score is!!! ’s Avonds afgerezen naar Masaka omdat we vrijdag ochtend om 5:00 klaar moesten staan om naar murchison falls te vertrekken. Het was een kort nachtje maar oh zo de moeite waard.
Vrijdag zijn we op gamedrive geweest, dus met de safaribus op zoek naar wilde dieren. Ik heb de helft van de rit bovenop de auto gezeten en het was geweldig!!!!!! Zoveel prachtige dieren van dichtbij gezien, kon de olifanten zowat aanraken:P. Op het einde van de rit helaas een platte band maar dat gebeurde gelukkig niet tussen de leeuwen en olifanten in.Zaterdagochtend nogmaals op gamedrive geweest. We zagen in het begin van de rit een groep bavianen, dus wij stoppen met de bus om te kijken en foto’s te maken. Springt een van die bavianen zo bovenop de bus (het dak stond al open) en pikt zo koekjes uit een tas!!! Het was even spannend omdat hij echt in de auto kwam maar we hebben daarna wel vreselijk gelachen. Ik heb hem op de foto staan met koekjes en al hahaha! ’s Middags hebben we een boottocht gedaan over de nijl, het regende keihard maar was ook supermooi. Hierbij de murchison falls van onderen bekeken.Zondag laatste dag een hike gemaakt om de murchison falls van boven te zien, dit was echt heel mooi! Toen weer 8/9 uur richting masaka met de bus, maar dat was het dubbel en dwars waard.
Vandaag Nederland-denemarken gekeken met alle volunteers wat superrrrrrrgezellig was. Gelukkig had ik oranje spullen mee. En nog gewonnen ook!! Iedereen ging helemaal uit zijn dak. Dinsdag hebben we volunteersday gehad waarbij we naar meerdere projecten zijn geweest om te kijken hoe het daar is, heel anders en leuk om te zien.
Donderdagavond al afscheid gehad in het ziekenhuis omdat we vrijdagochtend vertrokken naar Entebbe. Het afscheid was echt super, speech gehad van de dokter met veel dank en kadootjes. ’s Avonds zijn we met Abbert (onze begeleider hier) uit geweest in Kyotera, het was een karaoke-bar maar het was meer een soort playback show. Het was een super hilarische avond en we moesten allemaal verplicht op het podium dansen(Oh my god).
Ik zit nu in Entebbe backpackers en vertrek over zo’n 7 uur weer naar Nederland, een korte overstap in kenya en dan kom ik morgenochtend om 5:30 aan. Lieve mensen tot in Nederland:D
Heel veel liefs xxxx

Previous message | Next message

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Saskia

Hé wereldreiziger,
wat een geweldig verhaal weer. Erg leuk om te lezen. Je zal wel moeten wennen als je weer in Nederland bent. Ik wens je een hele goeie reis, maar tegen die tijd dat je dit berichtje leest, ben je al weer in ons koude kikkerlandje.

Liefs en dikke kus, Sas

Elly Roeterink

Hoi Bo en Joyce , wat een enerverende reis hebben jullie zeg !!! Mooi en confronterend tegelijk ,zo te lezen. Ik ben benieuwd naar jullie foto"s en verdere verhalen.
Goed reis terug naar huis. Groetjes Elly Roeterink ( B4)

Hans

Hoi Bo!
Je bent nu dus al weer thuis! Wat gaat de tijd inderdaad snel!....Je verhaal van de 3e en 4e week klinkt wel super cool tussen al die wilde dieren........en bijna een Baviaan aan de haak geslagen, knap hoor! Hij valt zeker op blond?.........Ik hoop je weer snel te spreken, groetjes Hans

Bo Pals

Name: Bo Pals
Leeftijd: 29

Was vrijwilliger bij Rakai van 24 mei 2010 tot 19 jun 2010

Over mij:

Ik ben Bo 20 jaar, 3e jaars in de verpleegkundige opleiding. 23 mei vertrek ik naar uganda om een maand werkzaam te zijn bij het project Rakai. Erg veel zin in!